Informatie

Voor de tentoonstelling What’s Up! - De jongste schilderkunst in Nederland zijn dertig kunstenaars geselecteerd die met hun werk een representatief beeld geven van de stand van de hedendaagse schilderkunst in Nederland.

Een kunstwerk is voor Aukje Koks vaak niet alleen een schilderij. Ze combineert dikwijls schilderijen met sculpturen en andere voorwerpen tot één installatie. Een terugkerend thema is de fascinatie voor ‘echt en onecht’. In haar werk wil ze bewust verwarring oproepen bij de beschouwer, net zoals de 17e eeuwse trompe l’oeil,- of stillevenschilders dat ook wilden. Deze schilders schilderden zo realistisch zodat de kijker vaak in twijfel werd gebracht of dit nu geschilderd was of echt.

In de installatie Points d’amour/Het witte goud weet ze dezelfde spanning op te roepen. Het werk bestaat uit een schilderij en een sculptuur op een sokkel. Naast een realistisch uitgevoerd bosje asperges, hangt de geschilderde versie van hetzelfde bosje. Ze refereert hiermee aan het 17de-eeuwse Stilleven met asperges, kruisbessen en aardbeien op stenen bank van Adriaen Coorte uit de collectie van het Dordrechts Museum.

Opinie

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

vraag & antwoord
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

wat vinden anderen?
wacht niet en plaats je reactie
1 0 0

Gerelateerd

kunstenaar

linderholm, axel

tentoonstelling

what’s up!

tentoonstelling

de scheffer