Informatie

Voor de tentoonstelling What’s Up! - De jongste schilderkunst in Nederland zijn dertig kunstenaars geselecteerd die met hun werk een representatief beeld geven van de stand van de hedendaagse schilderkunst in Nederland.

Noodgedwongen uit tijd- en ruimte gebrek werkte Harvey op zeer klein formaat. Toen ze in Londen woonde had ze geen atelier en een fulltime baan. Ze tekende in de bus op weg van en naar haar werk op glazen dia-schermpjes. Thuis projecteerde ze de dia’s met de tekeningen van mensen die ze tegenkwam onderweg. Deze beperking heeft haar aangezet tot het materiaal en de werkwijze waar ze nu nog mee werkt.

Haar minutieus geschilderde voorstellingen schildert ze met zeer fijn penseel op bijvoorbeeld post-its, cellofaan, glasplaatjes en zelfs op plakband of kleefpasta. Voor alles geldt dat het materiaal dat ze gebruik een belangrijk onderdeel vormt van haar werk. Ook de onderwerpen die ze gebruikt lijken te passen bij de alledaagse en vaak ook tijdelijke materialen. Vaak zijn het schimmen of schaduwen van mensen of dieren die verschijnen in vaag licht, alsof ze uit een zwart-wit film komen. Wat ze precies betekenen of wat deze figuren doen, laat Harvey aan de kijker zelf over.

Opinie

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

vraag & antwoord
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

wat vinden anderen?
nog geen mening van anderen

wat vind jij van deze kunstenaar?

Gerelateerd

tentoonstelling

what’s up!

tentoonstelling

de scheffer