Informatie

In 1950 ging Armando (eigenlijk H.D. van Doodeweerd) kunstgeschiedenis studeren in Amsterdam. Daarnaast tekende en schilderde hij als autodidact. Aan het begin van de jaren vijftig oefende COBRA korte tijd invloed op hem uit. Daarna kreeg hij belangstelling voor materieschilders, die experimenteerden met verdikte verf.

Vanuit zijn interesse voor materieschilderijen was Armando in 1958 een van de oprichters van de Hollandse Informele Groep. Hieruit ontstond in 1960 de Nederlandse Nulgroep, die een andere richting insloeg en objectieve, zakelijke kunst propageerden. Uit Armando’s werk verdween de bewogen, heftige aanpak. Hij stopte met schilderen: rond 1960 stelde hij montages samen in één kleur van gelakte platen met bouten, prikkeldraad of autobanden. In de jaren zeventig en tachtig maakte hij weer schilderijen: expressieve, sombere doeken, vaak in zwart en wit.

Behalve schilder is Armando ook schrijver en dichter. Geweld en agressie zijn z'n voornaamste thema’s. Z'n oeuvre is doortrokken van zijn obsessie met de Tweede Wereldoorlog.

Opinie

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

vraag & antwoord
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

wat vinden anderen?
nog geen mening van anderen

wat vind jij van deze kunstenaar?