Aanwinsten 

De verzameling van het Dordrechts Museum groeit voortdurend dankzij aankopen, schenkingen en legaten. Onze laatste aanwinsten vind je hier.

Drie vruchten in de herfst

Onlangs is de collectie van het Dordrechts Museum verrijkt met dit werk van Charley Toorop. Stilleven of nature morte is een terugkerend thema in haar werk. Toorop ontwikkelde een zeer eigen en herkenbare stijl, krachtig en realistisch.

Pronken met andermans veren

Het Dordrechts Museum heeft op de TEFAF in Maastricht een uniek plafondstuk kunnen verwerven. Met steun van de Vereniging Rembrandt, het VSBfonds en de Stichting Vrienden van de Dordtse Musea is het vogelstuk van Busschop aangekocht.

Caryatide

Caryatide

Vlak voor de heropening van het museum in november 2010 kon dit werk van Jan Andriesse aan de collectie worden toegevoegd. Het spel van licht en water is bij Andriesse het centrale thema.

Portret van twee kinderen in een landschap met vee

Portret van twee kinderen in een landschap met vee

Een groot portret van een 9-jarige jongen en zijn 7-jarige zusje. De onbekende kinderen zijn als herder en herderin in een landschap weergegeven. Het schilderij hangt in de zaal rond de Dordtse schildersfamilie Cuyp.

De schilderijenliefhebber

De eerste zaal van de vernieuwde vaste opstelling heeft als thema ‘Vanaf de straat gezien. De stad als inspiratiebron’. Er wordt werk getoond van 19de-eeuwse kunstenaars die in hun schilderijen het moderne stadsleven vastlegden.