INFORMATIE 

Plan je bezoek

Bezoekadres      
Museumstraat 40     
3311 XP Dordrecht     
 
Postadres
Museumstraat 32
3311 XP Dordrecht
+31(0)78-7708708

Openingstijden

museum     
dinsdag t/m zondag     
11:00 - 17:00 uur
restaurant
dinsdag t/m zondag
10:00 - 21:00 uur

Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 - 17:00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Dordrechts Museum gesloten.
 
Openbaar vervoer
Het Dordrechts Museum is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van tien minuten te bereiken. Bekijk hier de volledige routebeschrijving.

Auto & Parkeren
Wanneer je met de auto komt, kun je parkeren in P1 Parking Drievriendenhof / Dordrecht centre op de Korte Kolfstraat 235. Het museum bevindt zich op twee minuten (200 meter) loopafstand. Omdat de Museumstraat doodlopend is raden wij je aan om eerst de auto te parkeren in de garage en daarna pas naar het museum te gaan.
P1 Parking Drievriendenhof is 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend. De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
Voor de deur is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar welke via de parkeerautomaat of mobiel parkeren (Yellowbrick) kunnen worden betaald. Let op: hier kunt u enkel een dagkaart aanschaffen!
T/m 10 oktober is Steegoversloot wegens werkzaamheden afgesloten. U wordt omgeleid via route C (Veststraat en Doelstraat).
Mindervaliden
In Dordrecht mogen gehandicapten met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) op alle regulieren parkeerplaatsen/vakken parkeren, zowel op betaalde plaatsen als op plaatsen voor vergunninghouders. Daarbij geldt geen maximale parkeertijd. Zij kunnen parkeren tegen een tarief van € 1,50 per uur (tariefzone 3/tarief 2012). Alle parkeerautomaten kennen dit tarief. De dichtstbijzijnde parkeerautomaat bij het Dordrechts Museum staat op de hoek Museumstraat / Nieuwstraat.
Voor mensen met een GPK is het ook mogelijk om in combinatie met een parkeerschijf buiten de vakken (ook in een parkeerverbodzone) te parkeren, voor maximaal 3 uur. Zij moeten hierbij wel rekening houden met de verkeerssituatie en geen obstakel vormen voor het overige verkeer. De weg moet altijd toegankelijk zijn voor nood- en hulpdiensten. Als men parkeert buiten de vakken, in een gebied waar betaald parkeren of vergunninghoudersparkeren van kracht is, geldt wel gewoon de betaalplicht.

Toegangsprijzen
Niet in de rij staan? Koop vooraf uw toegangsbewijs via www.dordrechtsmuseum.nl/tickets. Ook voor Museumkaarthouders!

Volwassenen €11,-
13 - 18 jaar € 5,-
< 13 jaar gratis
CJP, cultuurkaart,
studenten > 18 jaar € 6,-
Museumkaart / VDM / Rembrandtkaart / ICOM gratis
Groepen (vanaf 10 personen p.p.) €10

Combitickets Dordrechts Museum en Huis Van Gijn Nieuw
Volwassenen €13,50
Groepen (p.p.) €12,-
13 – 18 jaar €6,50
CJP, cultuurkaart, studenten (>18jr) €7,50

Voor meer informatie en tarieven voor het onderwijs, klik hier

Rondleidingen
Een standaard rondleiding duurt een uur (60 min.) Mocht u een uitgebreidere rondleiding wensen, kunt u dat aangeven bij het boeken. Ook speciale wensen kunt u bij boeking aangeven.

Wil je met een groep / eigen rondleider het museum bezoeken? Hou er dan rekening mee dat bezoeken met groepen wél van te voren moeten worden aangemeld. Bij drukte kunnen niet aangemelde groepen bij de entree worden geweigerd.

Kosten:*
Rondleiding ma t/m vrij 60 min. = € 65, excl. Toegang
Rondleiding ma t/m vrij 90 min. = €95, excl. toegang
Rondleiding weekend 60 min. = €75, excl. Toegang
Rondleiding weekend 90 min. = €110, excl. Toegang
Toeslag vreemde taal = € 15
Reserveren: minimaal 2 weken van tevoren
Rondleiding buiten openingstijden op aanvraag
*Max. 15 personen

Groepen van max. 15 personen
Wij hanteren voor rondleidingen een maximum van 15 personen per groep. Mocht u met een grotere groep zijn dan splitsen wij de groep in meerdere groepen. Dit doen wij omdat de rondleiding interactief moet blijven en met kleinere groepen kan iedereen de rondleider blijven volgen. Reserveren: minimaal 2 weken van tevoren.

Voor meer informatie en het reserveren van rondleidingen, klik hier

Minder validen
Het Dordrechts Museum is goed toegankelijk voor minder validen. Ondanks de niveauverschillen, zijn alle ruimten ook voor minder validen en rolstoelgebruikers toegankelijk. De vorm van het gebouw brengt wel met zich mee dat men op een aantal punten genoodzaakt is om terug te gaan door al bezichtigde zalen, om de lift te bereiken. Ook zijn er aangepaste toiletten beschikbaar.

Algemene bezoekersvoorwaarden
Bij een bezoek aan het Dordrechts Museum zijn de Algemene bezoekersvoorwaarden van toepassing. Deze lees je hier.