Muzikale en creatieve middag in Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum staat zondag 22 januari in het teken van muziek en creativiteit. Het museum is die middag het decor van [F]luister 23. De Amerikaanse bassist/singer-songwriter Nat Baldwin en de inventieve Belgische pianist Jean-Philippe Collard-Neven zorgen voor een fraaie en bijzondere double bill waarin pop, klassiek en jazz worden verweven. Het museum organiseert deze middag tevens de workshop Word zelf kunstenaar! voor kinderen.

Je ziet ze niet veel: singer-songwriters die zichzelf begeleiden op een contrabas en dat maakt Nat Baldwin meteen al bijzonder. Gewapend met een falsetstem en strijkend op de bas brengt hij unieke luisterliedjes. Jean-Philippe Collard-Neven is een Belgische pianist, componist en improvisator. In zijn atypische muzikale parcours krijgen zowel het klassieke en het hedendaagse repertoire als jazz, elektronische muziek, improvisatie, dans, film en literatuur een plaats.

[F]luister is een serie optredens met aandacht voor luistermuziek. Het brengt verrassende muziek in een kunstzinnige omgeving waarin lopende exposities bedoeld of onbedoeld een inspirerend decor vormen. Experimentele en klassieke muziek, soundscapes en diverse singer-songwriters: al tweeëntwintig editie lang kwam een breed scala aan klanken voorbij in respectievelijk het Centrum Beeldende Kunst (CBK), Pictura en met ingang van 2012 in het Dordrechts Museum. De optredens zijn geboren uit het Urban Explorers Festival en mede geïnitieerd door het CBK en de Popcentrale.

Kinderworkshop bij de tentoonstelling What’s Up!
Voor kinderen van 7-14 jaar wordt de workshop Word zelf kunstenaar! georganiseerd. Een artistieke cursus waarin de kinderen zelf als hedendaagse kunstenaar aan de slag gaan. Tijdens een korte rondleiding door de tentoonstellingen What’s Up! en De Scheffer krijgen ze uitleg over hedendaagse schilderkunst. Aansluitend wordt in het educatief atelier de workshop verzorgd. De deelnemers worden zelf voor even kunstenaars en maken, met verschillende schildertechnieken, hun eigen schilderij dat ze mee naar huis mogen nemen.

Word zelf kunstenaar! vindt zondag 22 januari om 14.00 uur plaats in het Dordrechts Museum. Prijs: €2,50. Graag vooraf aanmelden via educatie@dordrechtsmuseum.nl.

[F]luister start om 15.00 uur in de Zaal. Entree gratis (excl. toegang museum).

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

nog geen mening van anderen

wat vind jij van dit nieuwsbericht?

Gerelateerd