Museumweekend in de Dordtse Musea

Het nationale Museumweekend gaat weer van start! Aan dit feestelijke weekend doen bijna 500 musea uit heel Nederland mee die veel en verrassende activiteiten organiseren. Ook het Dordrechts Museum en Huis Van Gijn doen mee. De musea zijn geopend van 11-17 uur en bezoekers betalen slechts € 1,-.

Thema dit jaar is 'Laat je verrijken door het museum'. Musea zijn immers elk bezoek meer dan waard! Iedere bezoeker betaalt daarom tijdens het Museumweekend op 14 & 15 april daarom het symbolische bedrag van € 1. Alle activiteiten dit weekend zijn gratis.

Themarondleidingen
Dordrechts Museum
Tijdens het hele weekend worden er rondleidingen gegeven, waarbij wordt ingegaan op de waarde van kunst. Waarom is het ene kunstwerk meer waard dan een ander en waar ligt dat aan? Waarde en waardering spelen een belangrijke rol bij het antwoord op deze vragen.

Verschillende rondleiders, zoals Sander Paarlberg, conservator oude kunst, en woordkunstenaar Elten Kiene leiden bezoekers op een persoonlijke manier rond langs de collectie aan de hand van het thema ‘Laat je verrijken’. Saxofonist Rolf Delfos verrijkt de bezoeker door zijn jazz improvisaties bij de tentoonstelling Rooskens & Cobra.

De tentoonstelling What’s Up in het Dordrechts Museum is dit weekend voor het laatst te zien. Tijdens het museumweekend worden gratis rondleidingen verzorgd door deze omvangrijke tentoonstelling.
Voor What’s Up! - De jongste schilderkunst in Nederland zijn dertig kunstenaars geselecteerd die met hun werk een representatief beeld geven van de stand van de hedendaagse schilderkunst in Nederland.

programma zaterdag:
13.30 - 13.45 uur: saxofonist Rolf Delfos + Rooskens & Cobra.
13.55 – 14.25 uur: Sander Paarlberg, conservator oude kunst geeft een rondleiding over de waarde van kunst.
14.35 – 14.50 uur: saxofonist Rolf Delfos + Rooskens & Cobra.
15.00 - 15.30 uur: Rondleiding tentoonstelling What’s Up! Laatste kans!
15.40 – 16.00 uur: saxofonist Rolf Delfos + Rooskens & Cobra

programma zondag:
13.30 – 14.00 uur: Ik Bied, een rondleiding over de waarde en waardering van kunst
14.10 – 14.40 uur: Woordkunstenaar Elten Kiene en gitarist Ricky leiden bezoekers op geheel eigen wijze door de
tentoonstelling What’s Up! en Rooskens en Cobra
14.50 – 15.20 uur: Rondleiding tentoonstelling What’s Up! Laatste kans!
15.30 - 16.00 uur: Woordkunstenaar Elten Kiene en gitarist Ricky leiden bezoekers op geheel eigen wijze door de
tentoonstelling What’s Up! en Rooskens en Cobra

Huis Van Gijn
In Huis van Gijn gaat de rondleiding door het woonhuis in op de rol van Simon van Gijn als belangrijke Dordtse bankier en verzamelaar. Daarnaast geeft verzamelaar Ad Breevaart bij zijn tentoonstelling ‘Wonen in een verzameling’ een zeer persoonlijke introductie. Kijk op www.huisvangijn.nl voor het complete programma.

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

nog geen mening van anderen

wat vind jij van dit nieuwsbericht?

Gerelateerd

tentoonstelling