Museumavond - Bead the Poetry

Museumavond Bead the Poetry
Vrijdagavond 6 juli vindt in het Dordrechts Museum de gratis maandelijkse museumavond plaats. Een zomerse avond met jonge dichters, grappige dichters, doodserieuze dichters, poëzieclips, luisterrijke rondleidingen, een swingende band en natuurlijk kunst.

Dichtwedstrijd
Het museum kan vanaf 17.00 uur gratis worden bezocht. In de tuin van het museum vindt om 19.00 uur de prijsuitreiking plaats van de dichtwedstrijd ‘Bead the Poetry’. Scholieren zijn gevraagd een gedicht te schrijven bij één van de vele schilderijen van de Georgische schilder Niko Pirosmani (1862-1918), van wie momenteel een tentoonstelling te zien is in het Dordrechts Museum. De gelukkige prijswinnaars worden dan bekendgemaakt en de winnende gedichten krijgen een eigen tekstbordje naast de schilderijen.

Poëzietours
Dichters van de Dordtse Dichtkring hebben speciaal voor deze avond gedichten geschreven bij schilderijen uit het museum. Tijdens de museumavond vinden er diverse poëzietours plaats, waarbij de dichters hun nieuwste werk voordragen bij de schilderijen. Ook de winnaars van de dichtwedstrijd zijn opgenomen in de rondleidingen. Per tour kunnen maximaal 15 personen mee. Aanmelden kan die avond aan de balie van het museum. De tours starten om 19.30 uur.

Dichtflitsen
Marieke van Leeuwen, stadsdichter van Dordrecht, maakte samen met filmmaker Harmen van Eersel een aantal korte poëziefilms over de Dordtse wijken. Deze ‘Dichtflitsen’ worden de gehele avond doorlopend vertoond in het auditorium.

Poetry Slam
Om 20.30 uur begint het ‘slammers’ programma in de museumtuin, met ritmische dichtperformances van de Americanologische Lucas Hirsch, de prozaïsche Nyk de Vries, de eigenzinnige NicCastle, de spitsvondige Mohamud, de hoogzwangere Sylvie Marie en de letterlenige Lennart Pieters. De Asfaltfeeën brengen aansluitend een mix van poëzie en hypnotiserende klanken. De presentatie is in handen van Elten Kiene van het Dordtse spoken word festival ‘Woorden Worden Zinnen’. Tussen de acts door is er muziek van DJ Rico Micro.

Koffie en actionpainting
De Amsterdamse band Koffie sluit de avond af met opzwepende afrobeats. Tijdens het concert maakt actionpainter Merijn Kavelaars live een reusachtig schilderij op de zomerse klanken van hun muziek.

Aanbieding
De museumwinkel is deze avond ook geopend en heeft een speciale aanbieding. Het gedichtenboekje Beeldrijm van Jan Eijkelboom is niet voor €20,- maar voor €7.50 te verkrijgen.

Arrangementen
Restaurant Art & Dining laat de bezoeker genieten van diverse arrangementen. Tussen 17:00 en 18:00 uur heeft het restaurant een Happy Hour. Ieder tweede drankje is tijdens dit uur gratis. Ook wordt er een speciaal Museumavond diner aangeboden voor 29,50 p.p. Daarnaast is er ook een High Wine waarbij bezoekers een wijntje kunnen proeven. Het restaurant is deze avond geopend tot 23.30 uur.

Vrijdag 6 juli, Dordrechts Museum, Museumstraat 40, 17.00 – 22.00 uur, toegang gratis.

De museumavond van 6 juli is een samenwerking van Bead the Poetry, Big Rivers en het Dordrechts Museum. Meer informatie is ook te vinden op de website van Big Rivers

Opinie

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

vraag & antwoord
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

wat vinden anderen?
nog geen mening van anderen

wat vind jij van dit nieuwsbericht?

Gerelateerd

tentoonstelling

op zoek naar