Bassende singer / songwriter & Belgisch multitalent in het museum

Met ingang van het nieuwe jaar landt [F]luister in het Dordrechts Museum. De zondagmiddag 22 januari is er in handen van de Amerikaanse bassist/singer-songwriter Nat Baldwin en de inventieve Belgische pianist Jean-Philippe Collard-Neven. Een fraaie en bijzondere double bill waarin pop, klassiek en jazz worden verweven.

Nat Baldwin (US, Dirty Projectors)
Je ziet ze niet veel: singer-songwriters die zichzelf begeleiden op een contrabas en dat maakt Nat Baldwin meteen al bijzonder. Gewapend met een falsetstem en strijkend op de bas brengt hij unieke luisterliedjes. Enige faam verwerft Nat als bassist in de indieband 'The Dirty Projectors' (luister eens naar hun bijzondere samenwerking met Björk) maar ook als gastmuzikant op de platen van Vampire Weekend en Department of Eagles. Al deze invloeden sijpelen door in zijn solomuziek, waarin ook de invloeden van Arthur Russel en free jazz legende Anthony Braxton te horen zijn.

Jean-Philippe Collard-Neven (BE)
is een Belgische pianist, componist en improvisator en docent Kamermuziek en Improvisatie aan het Koninklijk Conservatorium te Mons. In zijn atypische muzikale parcours krijgen zowel het klassieke en het hedendaagse repertoire als jazz, elektronische muziek, improvisatie, dans, film en literatuur een plaats. Voor het Japanse Flau-label (Aus, The Boats) nam hij een album op dat meer refereert aan het minimale werk dat we kennen van hedendaagse componisten als Dustin O'Halloran en Nils Frahm. Maar eigenlijk gaat, gezien zijn brede spectrum iedere vergelijking niet op. Luister maar eens naar het werk dat hij geschreven heeft voor het gerenommeerde Quatuor Danel of zijn laatste cd met werk van de Tsjechische componist Janáček.

[F]luister
[F]luister is een serie optredens met aandacht voor luistermuziek. Het brengt verrassende muziek in een kunstzinnige omgeving waarin lopende exposities bedoeld of onbedoeld een inspirerend decor vormen. Experimentele en klassieke muziek, soundscapes en diverse singer-songwriters: al tweeëntwintig edities lang kwam er een breed scala aan klanken voorbij in respectievelijk het CBK, Pictura en met ingang van 2012 dus in het Dordrechts Museum. De optredens zijn geboren uit het Urban Explorers Festival en mede geïnitieerd door het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Dordrecht en de Popcentrale.

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

nog geen mening van anderen

wat vind jij van dit nieuwsbericht?