Informatie

Wat maakt een portret tot een stilistisch evenbeeld? Zaterdagmiddag 12 januari neemt het Dordrechts Museum je mee in de wereld van de portretkunst.

Het portret is al eeuwenlang een zeer gewild onderwerp om te tekenen en schilderen. Daarom begint de middag met een inspirerende rondleiding door de tentoonstelling' Portret in Portret in de Nederlandse kunst'. Er worden unieke kunstwerken getoond; van wandvullende groepsportretten tot uiterst kleine, fijn geschilderde miniaturen. In ieder portret is een extra portret te zien. Kunstwerken met een dubbele laag, die een afwisselende zoektocht vormen naar het toegevoegde portret en de betekenis daarvan.

Dan ga je zelf aan de slag. Kunstenaar Rinus Blommaert leert je in zijn atelier aan de Wijnstraat de fijne kneepjes van het portrettekenen. Op basis van ervaring kun je werken met diverse tekenmaterialen en acryl- of olieverf. Deze creatieve ontdekkingsreis is een uitstekende manier om jouw eigen stijl te vinden. Iedere cursist wordt individueel begeleid. Er wordt getekend en geschilderd aan de hand van beeldmateriaal, maar je mag natuurlijk ook zelf een portretfoto van een dierbare als inspiratie meenemen.

Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus aanmelden vooraf (via aanmelden@dordrechtsmuseum.nl) is noodzakelijk.

tijd: 
13:00 - 17:00 uur
prijs: 
€20 / €10 (museumkaart)
contactpersoon: 
aanmelden@dordrechtsmuseum.nl

Opinie

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

vraag & antwoord
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

wat vinden anderen?
nog geen mening van anderen
0 0 0

Gerelateerd

tentoonstelling

portret in portret

activiteiten

leonardo's leerling