Informatie

Al vierentwintig edities lang organiseert [F]luister concerten vol soundscapes, neoklassieke muziek en mooie, ingetogen luisterliedjes. Tijdens de 25e editie wordt er op zondag 13 mei ook in De Zaal van het Dordrechts Museum ge[f]luisterd door getalenteerde artiesten.

De muziek van de Amerikaanse zangeres en gitariste Mariee Sioux wortelt diep in de rijke Noord-Amerikaanse folktraditie. Met een prachtstem en veel beeldspraak zingt zij haar poëtische en epische songs waarin zij haar indiaanse afkomst niet verloochent. Met haar muzikantenvrienden Alela Diane en Matt Bauer is Sioux verantwoordelijk voor de frisse wind die sinds enkele jaren door het genre waait.

De getalenteerde Britse gitarist James Blackshaw legt zich niet neer bij slechts virtuoos fingerpicking-spel op zijn 12-snarige gitaar, maar blijft zich ontwikkelen. Voorheen waren zijn lange gitaarstukken beïnvloed door Indiase raga’s, middeleeuwse religieuze muziek en de minimal music van Steve Reich. Inmiddels is Blackshaw uitgegroeid tot een volwaardig componist die ook strijkers en piano in zijn werk terug laat komen.

tijd: 
15.00 uur
prijs: 
gratis
locatie: 
De Zaal, Dordrechts Museum

Opinie

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

vraag & antwoord
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

wat vinden anderen?
nog geen mening van anderen
0 0 0